De årlige omkostninger vil afhænge af dit forbrug. Forbruget afhænger af mange forskellige faktorer, blandt andet størrelsen på dit hus og antal af beboere og den SCOP -værdi som varmepumpen har. Herunder et eksempel på forskellige muligheder.Mht. fjernvarme, er priserne meget forskellige. Oftest er det varmepumpe der er billigst, men der findes lokale fjernvarmeværker der […]
De mest populære mærker er Panasonic, Mitsubishi Vaillant, Vølund og Bosch. Hvilken en af dem, der er en rette for dig, afhænger af din bolig, dit behov og dit budget. For eksempel kan størrelsen af din bolig have en betydning for, hvilken slags varmepumpe du skal vælge.
Et varmepumpeservice har en gennemsnitspris på 2.000 kr. Når du køber en varmepumpe med installation, følger der ofte et tilbud på serviceaftale med, der indeholder det årlige servicetjek. Alle varmepumper med mere end 1 kg kølemiddel skal have et årligt servicetjek. Servicetjekket er lovpligtigt og skal udføres af an autoriseret tekniker.
Typisk levetid er 15-20 år. For ude delen. Inder delene holder oftest længere. Holdbarheden på din varmepumper afhænger især af drift og vedligeholdelse. Har din varmepumpe den rigtige størrelse, og sørger for du at vedligeholde varmepumpen, bliver holdbarheden forlænget. Det årlige lovpligtige eftersyn af varmepumpen er med til at sikre, at varmepumpen fungerer som den […]
En anden form for økonomisk støtte er den reduceret elafgift, du kan få når du opvarmer din bolig via el. Den reduceret elafgift er på alt dit forbrug over 4.000 kWh. Vil du have den reduceret elafgift, skal du huske at registrere din opvarmningsform i BBR og derefter meddele det til dit elselskab.
Med afkoblingsordningen bliver omkostningerne for afkobling fra gasnettet dækket af Evida. Det svarer til ca. 8.000 kr. Ansøgning via Afkoblingsordningen er først-til-mølle, når der er åben for ansøgning. Næste gang du kan ansøge er i følge Energistyrelsen i starten af 2024. Ved brug af Afkoblingsordningen og et skift til varmepumpe, opnår du store besparelser på din varmeregning.
Varmepumpepuljen erstatter den gamle Bygningspulje. Med Varmepumpepuljen får du tilskud til installation af varmepumpe. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsen, og du skal leve op til enkelte krav for at få gavn af tilskuddet. For luft til vand varmepumpe kan du få ca. 17.000 kr. i tilskud (2023). Du søger om tilskuddet før du indgår en aftale med en […]
Det er muligt at få tilskud til varmepumpen. I 2024 kan du få økonomisk støtte på tre forskellige måder: Læs mere herunder om hvilke krav der gælder for de forskellige støtteordninger.
Prisen på en varmepumpe afhænger af forskellige faktorer, den vigtigste, hvilken type varmepumpe du vil have. I følgende tabel har vi samlet vejledende gennemsnitspriser på luft til vand afhængig af boligstørrelse. Pris på varmepumpe Boligareal Pris inkl. montering (luft til vand) 80 – 140 m2 100.000 kr. – 130.000 kr. 140 – 200 m2 […]
Dette er betjeningsplan med en temperatur føler, denne sættes typisk i stuen og varmepumpen kan køre efter denne. Vær opmærksom på at i sådan en tilfælde vil varmepumpen kun køre efter denne føler, det betyder du kan risikere og få rum der er for meget eller for lidt varme i.