LUFT VAND VARMEPUMPE

Hvad er en luft til vand varmepumpe

En luft til vand varmepumpe er et klimavenligt varmesystem, der erstatter oliefyr, gasfyr, pille/fastbrændselsfyr samt el opvarmning. Varmepumpen udnytter energien i luften omkring os via en udedel, for på den måde at opvarme vand til brug i centralvarmeanlægget og til brugsvand.
Luft vand varmepumpen er det simple og billige alternativ til jordvarme.

Udskifter du din eksisterende varmekilde, kan du tilmed søge et offentligt tilskud. Dette gælder for olie/gas og bio brændsels fyr. 

Hvorfor en varmepumpe

Varmepumper bruger resurser som aldrig slipper op, og derfor er det et af de bedste bud på, hvordan man sikre en sund og stabil jordklode at leve på. 

I forhold til opvarmning med enten olie, naturgas eller ren el er en varmepumpe langt mere effektiv, billigere i drift og bedre for miljøet.

Luft til vand – varmepumper:

 • Giver rumvarme (kræver et vandbåret centralvarme system som radiator eller gulvvarme)
 • Varmer brugsvandet op, billigt og effektivt.
 • På en luft til vand varmepumpe er CO2 udledning – 50-70% lavere end  naturgas og fyringsolie. 

Hvad koster en varmepumpe i drift

 

En varmepumpe bruger el som drivmiddel.

Man får mellem 3-5 kW varme ud af en varmepumpe, når den bruger 1 kW time el. Prisen for 1 kW time el, er med den reducerede afgift til varmepumper, ca. 2,20 kr.

Det vil sige, at du betaler ca. 2,20 kr. for 3-5 kW varme, eller mellem kr. 0,44 – 0,73 pr. kW varme.

Til sammenligning er der ca. 8 kW varme effektivt i en liter olie, så hvis prisen er ca. 15,5 kr. for en liter olie, er prisen på 1 kW varme, kr. 1,90,-

Du sparer derfor ca. 60-80 % i forbrug, når du går over til en varmepumpe, i forhold til et gennemsnitligt oliefyr og gasfyr.

Når varmepumpen bliver installeret kan du få reduceret din el afgift på forbrug årligt over 4.000 kWh. (2022 – Er reduktionen 1,13 kr/kWh)

 

 

Eksempel på en 150 m2 bolig med radiatorer

Hvilket mærke skal jeg vælge

Hvis du holder dig til kendte mærker, går du ikke helt galt i byen. Langt de fleste kendte mærker, lever op til det de lover.
Alligevel oplever en del, at projekterne ikke lever op til forventningerne. Dette kan bl.a. skyldtes følgende:

 • At pumpen er dimensioneret forkert
 • Oplysninger om forbrug er forkerte
 • Huset egner sig ikke til varmepumpe
 • Rør i eksisterende installation egner sig ikke til varmepumpe
 • Indstillinger er forkerte

Der kan være mange grunde til, at en varmepumpeløsning ikke fungere som forventet, men det er sjældent pumpens skyld.

Rådgivning er derfor vigtigere end mærket på pumpen.

Teknikgruppen Energi forhandler de fleste kendte mærker.

Vaillant                   Bosch                Panasonic              Mitsubishi

 

Hvad koster en varmepumpe

Det er selvfølgelig afhængig af størrelsen på bygningen, der skal opvarmes.

Der er ikke noget bevis på, at en dyr pumpe er bedre end en billigere, hvis man ellers bliver i segmentet af kendte mærker.
Man får derfor ikke nødvendigvis en bedre løsning, ved at købe en dyr pumpe, så pris og forrentning hænger ikke altid sammen.

Det vigtigt er, at pumpen er dimensioneret korrekt, så den drifter mest økonomisk.

Det vil være forkert at give en “standard pris”, idet det sjældent holder. Når man læser ”standard tilbud” eller “standard opsætning” bør man læse det som en “absolut minimum pris”. Det bliver næsten altid dyrere.

Mange udbydere har f.eks. ikke el arbejde med i tilbuddet, buffertank eller afmontering af nuværende varmeløsning. De ting kan nemt koste kr. 15-20.000,- ekstra.

Klik her og se pris eksempel

Fast pris

Ekstraregninger give ofte anledning til diskussion, så derfor handler Teknikgruppen Energi kun med fast pris.

Det fordrer dog, at vi har set lokationen, og bl.a. derfor sender vi vores konsulenter ud og vurderer.

Service

Det anbefales, at der tegnes en serviceaftale. Dette for at sikre anlægget længst mulig levetid. Tegnes serviceaftalen hos Teknikgruppen Energi, gælder der en udvidet garantiordning i 5 år på varmepumpen. Efter 5 år kan garantien forlænges med yderligere 5 år på selve pumpen, som er sliddelen.

Der er et lovkrav om, at der skal laves en årligt trykprøvning af anlægget. Dette er inkluderet i serviceordningen.

Prisen på en årlig service er kr. 1.995,- inkl. moms. 

Tilskud

Du kan finde vejledning her

Efterhånden som energitilskudspuljerne bliver frigivet, kan du være heldig at få del i en af disse. Dog skal du ikke være for optimistisk. Der er flere end 700.000 husstande, der kan søge, og ca. 5-10.000 der får tilskud pr. gang. Der kan søges 3 gange om året.

Når de nye puljer frigives, kan du søge om tilskud til din energiforbedring via Energistyrelsens tilskudsportal. Du kan også læse mere i ansøgningsvejledningen og på sparenergi.dk. Her kan du samtidig ved hjælp af en beregner kontrollere, hvor meget du kan forvente at få i tilskud.

Tilskud har ligget i niveauet kr. 10-20.000,- de sidste 2 gange. Næste gang er varslet til ultimo 1 kvartal 22.

Billigere el pris

Se mere

Bliver dit hus opvarmet med el, hvilket er tilfældet med en luft vand varmepumpe, så falder din el pris; eller rettere, det er afgiften der falder.
I praksis betyder det ca. en halvering i prisen på el. Giver du i dag kr. 3,20 ,- pr. kW el, vil du fremadrettet give ca. det halve.

Dette gælder for forbrug over 4000 kW el pr. år, som anses for et gennemsnitsforbrug af el for en familie uden opvarmning.

Som før nævnt er det energiafgiften, der sættes ned. Helt konkret reduceres den med 96 %. Det vil gøre det endnu billigere at varme med varmepumpe, der i forvejen er blandt de billigste opvarmningsformer. Den årlige varmeregning i et gennemsnitligt hus på 140 m² med varmepumpe vil falde fra ca. 8.700 kr. til 5.800 kr. (kilde Energistyrelsen).

Den reducerede el afgift gælder for hele det el forbrug, som du har over 4.000 kW. Også hvis det er til en udendørs spa, indhegning af hobbyheste eller lign.

Gratis besøg

Vi kommer gerne forbi og vurderer på dine muligheder. Faktisk er det en forudsætning for, at vi vil handle med dig, at vi har set forholdene.
Det er en sikkerhed for både dig og os, og vi kan på den baggrund give dig en fast pris inklusiv alt, som vi har aftalt.

På besøget gennemgår vi din installation, både vand og el.

Vi taler om de ting, der vigtige i forhold til varmepumpen, og svarer på dine spørgsmål. INGEN spørgsmål er dumme.

Besøget tager den tid, der skal til. Derfor er mødetidspunkter altid anslåede. Vi ved ikke, hvor lang tid mødet forud for dit har taget.  Er vi forsinkede, ringer eller sms`er vi.

 


  Please prove you are human by selecting the Cup.

  telefon: 7210 8014

  Vagt telefon: 7652 2200

  Soldalen 2 7100 Vejle

  CVR: 13739544

  info@tgenergi.dk